Vi tog nyligen en titt på staden Söderhamn i Sverige, som 2020 firade sitt 400-årsjubileum! Staden, som nämns första gången i ett dokument 1619, har en rik kulturhistoria och en lång tradition av firande.

Under hela 2020 stod staden värd för ett antal evenemang för att uppmärksamma jubileet, från konserter och utomhusaktiviteter till utställningar och workshops. På själva jubileumsdagen hölls en stor parad i stadens centrum, med vagnar, musik och dans.

kolorerat vykort soderhamn

Söderhamnsborna har också sett till att hedra sin historia och sina traditioner genom att bevara några av de äldsta byggnaderna i området. I synnerhet har de renoverat ett antal av de gamla trähusen och förvandlat dem till turistattraktioner. Resultatet är en fantastisk uppvisning av stadens förflutna och en möjlighet för både lokalbefolkningen och besökare att lära sig mer om Söderhamns kultur.

Allt som allt var det en otrolig fest och ett bra sätt att fira Söderhamns 400-årsjubileum. Vi hade jättekul när vi tog in sevärdheterna och ljuden i denna vackra stad och vi ser fram emot att se vad de kommande 400 åren för med sig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *